Vergroot/verklein:

Servicemenu

Nieuws

juni 2020

Te Koop, Achter de Brinken 19 te Gasselte

Te Koop, Achter de Brinken 19 te Gasselte

18 juni 2020

Op een prachtige locatie, nabij natuur gelegen 2-ONDER-1-KAP WONING, op een perceel van ca. 275 m² eigen grond (het perceel dient nog definitief ingemeten te worden).

Lees verder

mei 2020

Zo gaan wij om met het Coronavirus

Zo gaan wij om met het Coronavirus

27 mei 2020

Wij nemen maatregelen om te voorkomen dat onze huurders en medewerkers besmet raken met het Coronavirus.

Lees verder

april 2020

Vragen over Thuiskompas? De bibliotheek helpt je graag!

Vragen over Thuiskompas? De bibliotheek helpt je graag!

27 april 2020

Vanaf 28 april 2020 bieden wij onze beschikbare huizen aan via www.thuiskompas.nl. Thuiskompas is een samenwerking van alle 8 Drentse corporaties en hun 12 huurdersorganisaties. Sta je ingeschreven? Dan kun je met 1 inschrijving reageren op de beschikbare huurhuizen van alle 8 corporaties.

Lees verder
Zoekt u een woning? Thuiskompas!

Zoekt u een woning? Thuiskompas!

07 april 2020

Misschien heeft u het al online of in de krant gelezen: vanaf 28 april 2020 bieden wij onze beschikbare woningen aan via www.thuiskompas.nl. Thuiskompas is een samenwerking van alle acht Drentse corporaties. Woningzoekenden kunnen straks met één inschrijving reageren op onze beschikbare sociale huurwoningen en die van alle andere corporaties in Drenthe. 

Lees verder

januari 2020

Verduurzaming van de woningvoorraad (gemiddeld label B)

Verduurzaming van de woningvoorraad (gemiddeld label B)

16 januari 2020

Woningcorporaties hebben in hun energiebeleidsplannen doelen geformuleerd om prestaties te leveren als het gaat om de energetische kwaliteit van het woningbezit (energielabel).

Lees verder
Thuiskompas: dé plek voor het zoeken en vinden van een huurwoning in Drenthe

Thuiskompas: dé plek voor het zoeken en vinden van een huurwoning in Drenthe

09 januari 2020

Zoekt u een sociale huurwoning in Drenthe? Vanaf 28 april 2020 kunt u terecht op Thuiskompas. Dan bieden de woningcorporaties in Drenthe beschikbare woningen aan via dit online platform. Met een inschrijving op Thuiskompas kunnen woningzoekende reageren op het aanbod van de aangesloten corporaties. Dat geeft overzicht en gemak. En de kans om in een groter gebied te zoeken.

Lees verder

december 2019

Circulaire bouwers voor Drentse Proeftuin bekend

Circulaire bouwers voor Drentse Proeftuin bekend

04 december 2019

Assen – Woensdag 27 november vond in De Nieuwe Kolk in Assen de finale plaats van Drenthe Woont Circulair. Tien consortia presenteerden aan de vakjury onder leiding van innovator Thomas Rau en geadviseerd door 2 kinderjuryleden hun visie op circulair bouwen en wonen. De inzet: een plek in de Drentse Proeftuin om samen met de acht Drentse corporaties hun visie daadwerkelijk te realiseren. En zo samen te leren door te doen. 

Lees verder

september 2019

Drentse corporaties gaan voor 100% circulaire huurwoningen

Drentse corporaties gaan voor 100% circulaire huurwoningen

05 september 2019

Als het aan de Drentse corporaties ligt dan wordt er in 2040 100% circulair gebouwd en gerenoveerd. Zodat de sociale doelgroep ook in de toekomst betaalbaar en comfortabel kan wonen. Voor dit ambitieuze plan zijn de corporaties middels een open marktconsultatie op zoek naar zes partijen die samen met hen willen pionieren en experimenteren. Met als doel circulair bouwen betaalbaar, herhaalbaar en opschaalbaar te maken voor de hele corporatiesector.

Lees verder

Zoektocht met bedrijven die het verschil willen maken

Voor een geslaagde uitvoering doet Drenthe Woont Circulair een open oproep aan professionals en marktpartijen om allereerst met een krachtige visie en inspirerend team te komen. Het uitwerken van plannen volgt na selectie. De initiatiefnemers noemen het nadrukkelijk een zoektocht - maar dan wel een aan de hand van een strak en ingrijpend plan. "We weten nog lang niet alles over duurzaam en toekomstbestendig bouwen. Bovendien wordt alles wat we wél weten niet dagelijks toegepast in de nieuwbouw en renovatie van sociale huurwoningen. Samen met marktpartijen willen we deze zoektocht gaan doen. Wij bieden de projecten, budget en onze kennis. Van marktpartijen vragen we om hun kennis, ideeën en innovatieve concepten in te brengen. Zodat we samen, in een
uniek en transparant partnerschap kennis en ervaring kunnen op doen, ervaringen kunnen delen en van elkaar kunnen leren. Kortom, echt samen optrekken hierin.”

Donderdag 26 september startbijeenkomst

Marktpartijen die binnen de Proeftuin Drenthe Woont Circulair een kans willen maken op het bouwen van circulaire sociale huurwoningen kunnen zich aanmelden via www.drenthewoontcirculair.nl voor de startbijeenkomst op donderdag 26 september. Op deze website is ook meer informatie te vinden over de open marktconsultatie en het proces rond de proeftuin. Eind november vindt de eindselectie plaats. Tien geselecteerde consortia pitchen dan hun voorstel voor een jury van ‘naam en faam’. Jaap Boekholt: “En we betrekken de jeugd bij dit proces. Scholieren uit Drenthe doen actief mee in de proeftuin. Want we bouwen deze woningen uiteindelijk voor hen, zij zijn onze huurders van de toekomst.”

Over Drenthe Woont Circulair

Samen ontdekken door te doen, dat is het motto van Drenthe Woont Circulair. Want hoe gaat de toekomstige generatie huurders straks wonen? Acht Drentse corporaties kijken met een frisse blik naar die maatschappelijke opgave. Actium, Domesta, Lefier, Stichting Eelder Woningbouw, Woonborg, Woningstichting De Volmacht, Woonconcept, en Woonservice zijn er van overtuigd dat circulair wonen de nieuwe standaard voor woningbouw wordt. In 2040 bouwen en renoveren we 100% circulair en hebben we een circulaire bouwwereld in Drenthe gerealiseerd. Daar gaan we voor.

Algemeen -->
pagina 1 van 3
volgende

DeVolmacht | Gasselterweg 24 | 9461 HB Gieten | Tel. 0592 - 26 35 15 | Contact

Ontwikkeld door ProImpact